De Grote Marktstraat is jarenlang het domein van de tramlijnen 2, 6 en 10. De winkelstraat kent in die tijd veel verkeer. Ergens is dat natuurlijk ook wel gezellig en levendig. Al jarenlang zijn er plannen om een tramtunnel te realiseren onder de Grote Marktstraat.

De 3133 van lijn 6 komt aan bij de halte Grote Markt.

Nadat er is begonnen met de bouw verandert het Haagse centrum jarenlang in een bouwput waardoor de tramlijnen omgeleid moeten worden. Eind februari 1997 moeten ook de tramlijnen welke door de Grote Marktstraat reden omgeleid worden. Vanaf 2 maart 1997 wordt er omgereden via de Gravenstraat.

Lijn 10 rijdt alsof er nog niks aan de hand is door de Grote Marktstraat.

Vanaf dat moment is de Grote Marktstaat een grote bouwput waar vooral de ondernemers niet blij mee zijn. Omdat de bouw van de tunnel veel tegenslagen kent wordt de opleveringsdatum ook steeds weer verder opgeschoven. Om die reden keert de tram eind 2000 tijdelijk terug in de Grote Marktstraat. Dit ‘terug in de tijd’-blokje blikt nog even terug op 28 februari 1997 waar de tramlijnen 2, 6 en 10 hun laatste rondjes rijden door de drukke, maar altijd gezellige Grote Marktstraat.

Auto’s, fietsers, bussen en trams. Het rijdt allemaal door en langs elkaar.

De eerste werken zijn gestart voor de aanleg van de tramtunnel bij de Grote Markt.