PCC 1210 rijdt zondag onder een stralend blauwe lucht voor de bezoekers van ons museum naar het Statenkwartier en passeert daarbij mooie plekjes zoals de Energiecentrale bij de Conradkade. De 1022 gaat later in de middag nog naar Delft.

Een dag eerder komt de 1165 naar buiten voor een proefrit. De onlangs herstelde Partytram 1302 rijdt voor hem uit mocht er wat misgaan. Deze tram kan de 1165 dan snel naar het museum slepen zodat het gewone tramverkeer geen last heeft van een storing. Al een tijd zijn harde werkers bezig om een aantal hardnekkige problemen te verhelpen. Helaas treedt de storing ook tijdens de rit naar Scheveningen Haven op, maar de tram komt wel op eigen kracht het museum binnen.

De 1302 en 1165 op Scheveningen Haven. 26 februari 2022

OPRUIMACTIE

In het museum is ook een flinke opruiming gestart omdat de trams van de Tramweg Stichting werkgroep Scheveningen ook in het gebouw aan de Frans Halsstraat komen te staan. Het HOVM en de werkgroep gaan één geheel vormen en daarom komen de motorwagen A327 (NZH), motorwagen A106 (NZH),  aanhangwagen B303 (NZH), motorwagen 77 (HTM), motorwagen 294 (HTM), aanhangwagen 402 (HTM) en goederenwagen C32 (NZH) in de loop van dit jaar naar ons museum. Meer hierover leest u in het nieuwste nummer van Haagse Tramhistorie wat u thuis ontvangt als u vriend wordt van het Haags Openbaar Vervoer Museum.  Voor meer info: Word vriend van het HOVM – Haags Openbaar Vervoer Museum

Opruimactie in het HOVM is van start gegaan. 26 februari 2022

Foto’s: Rogier Potter en Peter Scheepmaker