Tourist Tram

Sinds 2016 rijdt het HOVM de Tourist Tram: een ‘hop-on hop-off’-dienst tussen het centrum van Den Haag en Scheveningen. De Tourist Tram voert terug op een idee van de gemeente om bezoekers en inwoners van Den Haag op een originele, duurzame wijze te laten kennismaken met de bezienswaardigheden van de stad, en tegelijkertijd een ontspannen verbinding met Scheveningen te bieden.

De Tourist Tram rijdt in een uur van het centrum naar Scheveningen en terug. De tram maakt optimaal gebruik van het tramnet, zodat hij nauwelijks trajecten dubbel berijdt. De rit naar Scheveningen voert door het centrum, langs centraal station, Korte Voorhout, Kneuterdijk, Mauritskade, Vredespaleis en World Forum. Terug rijdt de Tourist Tram langs Duinstraat, Statenkwartier, Kunstmuseum, Zeeheldenkwartier en Paleistuinen terug naar het plein voor de Grote Kerk.

Voor de Tourist Tram gebruikt het HOVM vier PCC-cars uit 1957-1971. Deze zijn in de historische kleuren crème-groen gestoken. Het is een bewuste keuze wagen 1321 ook deze kleuren te geven, hoewel deze tram oorspronkelijk nooit deze livrei had. De trams zijn voorzien van een audiosysteem, dat in tien talen (waaronder het Haags dialect) luisteraars vertelt over hetgeen zij onderweg zien. De audiotour is intelligent en GPS-gestuurd, dus gaat nooit ‘achterlopen’ op de rit zelf. Een gastvrouw/-heer verwelkomt elke passagier die instapt in de Tourist Tram. Zoals alle andere activiteiten van het HOVM, wordt de Tourist Tram volledig door vrijwilligers gereden.

Kaartjes voor de Tourist Tram zijn te koop via de website van de Tourist Tram en via diverse online kaartverkooppunten. Op de website vindt u ook de dienstregeling en het overzicht met rijdagen. Vooraf (online) reserveren is verplicht, maar dat kan tot enkele minuten voor vertrek van de tram.
Gebruik van een mondkapje is verplicht.