PCC 1302, beter bekend als de Partytram, is weer bedrijfsvaardig. Naast de 1101 in één week weer twee PCC’s klaar voor de dienst dus.

De Partytram bij Madurodam.

Afgelopen jaar zijn er diverse keren storingen geweest in de meest feestelijke PCC van het Haags Openbaar Vervoer Museum. En dat is beslist geen feest voor de tram die al sinds 1989 als Partytram door het leven gaat.

Keerlus Madurodam is bereikt.

In het jubileumjaar 1989 bestaat het trambedrijf van de Hofstad 125 jaar en HTM trekt alle registers open om een groot feest te organiseren. Als grote verrassing komt de 1302 uit de werkplaats als tramvoertuig ‘P1’.

Ook Delft is bereikt tijdens de lange testrit.

Na de buitendienststelling komt de tram in de collectie van het HOVM en wordt de PCC vaak ingezet voor de extra gehuurde ritten. Afgelopen jaar kampte de tram met defecten en leek na groot onderhoud alles opgelost te zijn. Toch bleek een flinke schakelaar onder de tram een soort ‘Party Crasher’ te zijn. Vorige week is deze speelbreker vervanger voor een welwillend exemplaar.

Fotostop aan de Van der Slootsingel in Delft.

Na de pittige vervangklus moest er nog een lange testrit worden gereden. Op 31 oktober is zo’n zes uur met de tram gereden en is bijna 100 kilometer probleemloos afgelegd. De tram heeft onder meer Statenkwartier, Kraayenstein, Vrederust en Delft gezien. Nu is de tram weer beschikbaar voor de dienst en te huur. Heeft u ook zin in een leuke rit door Den Haag en omgeving met deze feestelijke PCC? Raadpleeg dan de site van Tramhuren waar ook verdere informatie te vinden is.

Foto’s: Raoul Brouwer