Na de testritten op zondag is het weer mogelijk dat lijn 3 naar Loosduinen kan rijden maar niet al het werk is klaar.

Afwerking nog in volle gang op de Laan van Meerdervoort.

Het zal de tramreiziger weinig kunnen schelen dat niet al het werk gereed is. Na twee weken van werkzaamheden en pendelbuslijn 33 rijdt hun tramlijn 3 weer op de vertrouwde route naar Loosduinen. De testritten een dag voor de herstart van de exploitatie zijn goed verlopen. Op maandag 30 oktober kan de RandstadRail lijn dan ook naar de normale eindbestemming rijden.

Even wachten tot het beton is gegoten.

Tussen de rijdende trams door wordt nog beton gestort en moeten nog de nodige zaken afgewerkt worden. De tram kan dan wel al rijden maar het gewone wegverkeer en fietsers en voetgangers moeten nog rekening houden dat ze een stukje om moeten. Over een paar weken zal alles waarschijnlijk weer normaal zijn.

Nog genoeg aan afwerking te doen op het traject naar Loosduinen.

Voor de spitsreiziger op lijn 1 is er ook goed nieuws. Vanaf 30 oktober rijdt een aantal extra trams in de ochtend en middagspits. In de ochtend rijden vier trams vanaf het Leeghwaterplein naar Scheveningen Noord tussen de gewone dienstwagens van lijn 1 uit Delft door. Deze vertrekken om 08:03, 08:14, 08:24 en 08:35 uur en rijden de normale route van lijn 1 via Hollands Spoor en het centrum.

Extra lijn 1 wagens filmen netjes Station Den haag HS.

In de middag rijden ook twee extra wagens. Deze vertrekken om 17:03 en 17:14 uur vanaf het Zwarte Pad tot Station Hollands Spoor. De trams nemen op de terugweg vanaf de Bierkade ook reizigers mee richting Scheveningen. Deze vertrekken daar om 17:39 en 17:50 uur. Nieuw zijn deze pendelritten niet. Voor Corona bestonden ook al deze korttraject wagens op lijn 1.

Foto’s: Chris Westerduin en RenĂ© Weterings