Nu de Hoornbrug al twee weken dicht is nemen de gevolgen voor het verkeer niet af. In Voorburg is het in de middagspits geen doorkomen aan op Geestbrugweg en omgeving. Lijn 1A gaat hierdoor per direct op werkdagen ingekort worden. Ook bestaat de kans dat buslijnen 23 en 65 dan omgeleid of ingekort gaan worden.

Overstappen op buslijn 65 bij ‘s Gravenmade.

Tussen 14.30 uur en 18.30 uur rijdt lijn 1A vanaf Scheveningen niet verder dan de Goudriaankade. Reizigers met bestemming station Hollands Spoor kunnen dan uitstappen bij de halte Waldorpstraat/H.S. en moeten hierdoor een klein stukje verder lopen. Reizigers die met buslijn 65 verder moeten richting Rijswijk en Delft dienen bij halte Goudriaankade al over te stappen van tram op bus. Andersom is de overstap op station Hollands Spoor.

Lijn 1A mijdt de drukte bij de Herenstraat in de middagspits.

Buslijn 65 pendelt tijdens deze werkzaamheden tussen station Hollands Spoor en ‘s Gravenmade. In de middagspits loopt het bij de Geestbrug vaak vast in de richting station H.S. Er wordt dan actueel gekeken of de buslijn moet worden omgeleid. Dat gebeurt dan via de Rotterdamsebaan. Haltes in Rijswijk en langs de route van de toch al opgeheven lijn 15 worden dan niet aangedaan!

Af en toe worden ook 1200’en ingezet op lijn 65.

Buslijn 23 kampt ook met vertragingen door de files bij de Geestbrugweg. Op bijsturingsniveau kan de lijn ingekort worden tot halte Haga-Ziekenhuis/Leyweg. Pendelbussen rijden dan het resterende gedeelte naar het Colijnplein.
Hopelijk zorgen deze maatregelen er voor dat de dienstregelingen van de verschillende lijnen niet verder gefrustreerd worden. Voor verdere informatie over de omleidingen verwijzen wij u naar de site van de HTM. Of ons artikel over de werkzaamheden.

Lijn 1A met de 3118 op het Voorburgse Westeinde.

Foto’s: Chris Westerduin