Na een korte winterperiode opent het Haags Openbaar Vervoer Museum zijn deuren weer op zondag 2 april.

De afgelopen maanden is het museum gesloten geweest omdat tal van verbouwingen worden uitgevoerd. Er is een betonvloer gestort aan zij en achtergevel. Binnenkort verhuist werkplaatsapparatuur van de Tramweg Stichting naar het HOVM. Verder wordt er, om onderdelen gemakkelijker te vinden, een entresol gebouwd tegen de achtergevel.

Vanaf 2 april is het HOVM weer te bezoeken.

Ook zullen de trams weer vanuit het museum door de stad gaan rijden. Zoals u gewend bent van ons zal wekelijks gemeld worden hoe laat en met welke trams er gereden gaat worden.

Tourist Tram

In het Paasweekend gaat ook de Tourist Tram weer rijden in Den Haag. De eerste exploitatie dag is 8 april. Een mooie gelegenheid om Den Haag te bekijken onderweg de audiotour te beluisteren. In de eerste maanden wordt alleen in het weekend gereden. Maar tijdens Pasen natuurlijk ook op Tweede Paasdag.

De 1180 en 1193 naast elkaar bij het Centraal Station.

Omdat de normale route van de Tourist Tram nog niet beschikbaar is door werkzaamheden aan de tramsporen in het Statenkwartier en Zeeheldenkwartier rijdt de Hop-On, Hop-Off service de eerste maanden richting Scheveningen over de route van lijn 9 en terug naar Den Haag over de route van lijn 1.  Meer details over de dienstregeling zijn binnenkort op de site van de Tourist Tram te vinden.

Foto’s: Albert Koch en Chris Westerduin.