Op zondag 10 april is het de laatste dag dat lijn 16 rijdt op het traject tussen Buitenhof en Statenplein. De route gaat voorbereid worden voor de inzet van breed lage vloer materieel.

Ook deze halte Groot Hertoginenlaan wordt flink verbouwd.

De laatste dag dus dat hier gereden wordt met de GTL. Lijn 16 gaat tot juni 2022 nog van Statenkwartier vertrekken maar rijdt vanaf 11 april om via de Eisenhouwerlaan en Scheveningseweg.

Ook op de Waldeck Pyrmontkade gaat men flink aan het werk.

Nu deze dag toch op een zondag valt kunnen mooi de zondagse ritten van het Haags Openbaar Vervoermuseum ook afscheid nemen van de route. De drie ritten hebben dan ook uitzonderlijk alle drie dezelfde route om nog één keer te kunnen genieten van het fraaie uitzicht in de oude staat.

De 1165 op de Laan van Meerdervoort waar ook de boel op de schop gaat.

De 3138 vertrekt bij de halte Kunstmuseum.

Dat genieten valt soms een beetje tegen omdat er al veel voorbereid wordt op de grote buitendienststelling. Maar het vrolijke zonnige voorjaarsweer maakt het fijn vertoeven en tal van fotografen staan langs de route om nog één keer lijn 16 of een fraaie PCC vast te leggen.

Op de plek waar het nieuwe overloopwissel en tijdelijke eindpunt gaat komen in juni passeert de 1022.

De 1165 in de Vondelstraat.

Deze zondag worden PCC’s 1022 en 1165 ingezet tijdens de drie ritten. Tijdens de tweede rijden ze samen de slag naar het Statenkwartier. Naast deze drie ritten rijdt ook Motorwagen 36 een extra rit voor een gezelschap. De Ombouwer haalt de passagiers op in Kraayenstein en men bezoekt onder meer het HOVM.

De 36 onderweg na een afgehuurde rit op de Oude Haagweg. Foto: Helga Westerduin

Foto’s: Chris Westerduin, tenzij anders vermeldt.