Met een oude dieseltrein naar het Haags Openbaar Vervoer Museum. Dat doen zaterdag de deelnemers van de Railsafari. Met de Plan U 151 van de stichting 2454 CREW reizen ze dit weekend langs alle museumtramorganisaties van ons land. Het gele treinstel komt om half vier aan op spoor 1 van station Hollands Spoor en vanaf daar worden de excursiegangers met de PCC’s 1022, 1165 en 1210 naar het museum gebracht.

De 151 op spoor 1 van station Hollands Spoor. 9 april 2022

De 1022 in de Oranjelaan onderweg naar het HOVM. 9 april 2022

In het museum bekijkt iedereen onze collectie van museumtrams en is er een rondleiding waarbij tekst en uitleg wordt gegeven over de geschiedenis van de verschillende trams. Daarna stappen de deelnemers weer in de drie PCC’s voor een rondje door de stad om te eindigen bij station Hollands Spoor waar overgestapt wordt op de dieseltrein.

De 1210 onderweg met de deelnemers van de Railsafari. 9 maart 2022

En na een rondleiding weer instappen voor een rondje stad. 9 april 2022

De 151 brengt ze naar de Stoom Stichting Nederland voor een bezoekje. Vanaf daar gaat het met bussen naar de collega’s van de RTM in Ouddorp voor een avondrit. Eerder zaterdag zijn de Stoomtram Hoorn Medemblik en het NZH museum in Haarlem aan de beurt en zondag gaat de Plan U naar Romeo in Rotterdam en de museumtramlijn in Amsterdam.

Foto’s: Tjeerd Spoor, Chris Westerduin en Rinus van de Kuil