Het is bijna zover, de Tourist Tram gaat weer van start. Vanaf 16 april 2022 rijden de historische PCC trams weer door Den Haag en Scheveningen.

De trams en vrijwilligers van het Haags Openbaar Vervoer Museum kijken er naar uit. Weer rondritten rijden door de Hofstad. Onderweg wordt u via een audiotour in tien talen naar keuze op de hoogte gehouden wat er te zien is.

PCC 1101 op het Kerkplein.

Seizoen 2022 vraagt wel om aanpassingen. Door werkzaamheden aan de route van tramlijn 16 wordt er anders gereden dan andere jaren. Het bekende rustpunt aan het Kerkplein in het decor van het oude stadhuis en de Grote Kerk wordt niet aangedaan. Het haltebord moest daarom daar verwijderd worden. Verder is de aangepaste audiotour getest met Tourist Tram PCC 1101.

Haltebord op Kerkplein wordt verwijderd.

De eerste maanden gaat de Tourist Tram rijden vanaf halte Centrum via het Centraal Station over de route van lijn 9 naar Scheveningen. De trams keren bij het Zwarte Pad om dan via de Gevers Deynootweg en Duinstraat even aan zee te gaan snuiven bij de keerlus van lijn 11 aan het eindpunt Scheveningen Haven. Terug naar het Haagse centrum wordt dan via Statenkwartier en Eisenhowerlaan de Scheveningseweg bereikt. Via het Vredespaleis en Plein 1813 gaat het naar het Centrum. 2022_TT_Kalender TT 2022

Uw reis kan op elke Tourist Tramhalte beginnen en eindigen. Bij het instappen wordt u ontvangen door de gastvrouw of gastheer. Op de rijdagen rijden de trams tussen 10.15 uur en 17.45 uur. Meer informatie en voorverkoop van de dagkaarten kunt u terecht op de website van de Tourist Tram.

Foto’s: Rogier Potter