Als website van het HOVM mogen we nu ook gebruik maken van de enorme schatkamer van de Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor en Tramwegwezen, kortweg de NVBS. Uit hun Beeldbank mogen we putten om u een hoop moois te laten zien.

Op 15 juli 1977 wordt gevierd dat tramlijn 11 vijftig jaar bestaat. De voormalige stoomtreinlijn vanaf Den Haag HS, met een zijtak naar de Anna Paulownastraat, wordt in 1927 een elektrische tramlijn. Het was eigenlijk meteen ook de eerste sneltramlijn van Nederland. Want doordat het een oude spoorlijn is ligt de tramlijn geheel op vrije baan.

De 819 en 810 met 769 in de keerlus Zeerust.

Om het feest luister bij te zetten wordt in een PCC gelegenheidskoppelstel van een 1200 met 2100 een fototentoonstelling geplaatst. Tijdens het feest zelf zien we museumtrams van het huidige HOVM in de keerlus van het tegenwoordig geheten Scheveningen Haven. Motorwagen 819 staat naast de 810 met bijwagen 769. Dit tramstel is zijn terug verbouwd naar de oorspronkelijke staat uit 1927.  Met deze museumtrams zijn de genodigden aangekomen om de foto expositie te openen.

Foto’s: Harry Peters, collectie NVBS