Trams en bussen van HTM rijden van zaterdag 17 juli tot en met zondag 29 augustus volgens een zomerdienstregeling. Tram en bus krijgen soms andere vertrektijden en er zijn op veel lijnen omleidingen door werkzaamheden.

Komende zaterdag begint bijvoorbeeld al het werk aan de tramsporen op het Muzenviaduct tussen station Den Haag Centraal en de tramtunnel. De lijnen 2, 3, 4 en 6 worden in twee delen geknipt, op sommige lijnen rijden andere type trams dan normaal en er rijdt een pendelbus 62 die de twee delen van lijn 2 en 6 met elkaar verbindt. De pendelbussen vertrekken vanaf het busplatform op station Den Haag Centraal naar station¬†Laan van Nieuw Oost Indi√ę.

RandstadRail voertuigen op lijn 9

Bijzonder tijdens deze werkzaamheden die duren tot 16 augustus is de inzet van RandstadRail voertuigen op lijn 9. Op deze lijn rijden tijdens de zomermaanden ook meer trams. Tram 34 blijft gedurende de zomerdienstregeling in de remise. Bus 23 rijdt tussen 9 en 20 uur weer naar zijn oude eindpunt Kijkduin. Buiten deze uren blijft de eindhalte Colijnplein. Bus 26 volgt vanaf 23 augustus een omleiding vanwege werkzaamheden bij de Troelstrakade.