Het Radio West programma West Wordt Wakker komt vrijdagmorgen vanuit een PCC van het Haags Openbaar Vervoer Museum. Tussen 6 en 10 uur rijdt de tram door Den Haag, Scheveningen, Rijswijk en Voorburg met gasten en luisteraars aan boord. De uitzending staat grotendeels in het teken van PCC 75. Daarbij is er veel aandacht voor de betekenis van de PCC voor het Haagse openbaar vervoer, de PCC dag op lijn 11, de activiteiten van het HOVM en de Tourist Tram.

Presentatoren Tjeerd Spoor en Jorinda Teeuwen ontvangen onder meer HTM directeur Jaap Bierman die vertelt hoe het met HTM gaat qua reizigersgroei, Bobby van Galen en Pierre Wind over het 10-jarig jubileum van de Hoftrammm, maar ook HOVM-ers als Albert Koch die de luisteraars een rondleiding geeft door de PCC 75 tentoonstelling, Wes Kraaijeveld, Paul van der Lugt en over de Tourist Tram: Marijke Koch en Rob Brons.

Tjeerd Spoor met HTM-directeur Jaap Bierman tijdens een eerdere tramuitzending.

HOVM-er John Baltus speelt samen met Ruud de Groot live het West Wordt Wakker lied. Het nieuws wordt ook gelezen vanuit de tram door Reinoud Roemer en Erwin de Hart van de ANWB leest de files voor. Alles over de PCC en het HOVM hoor je vrijdagmorgen in West Wordt Wakker, te horen op 89.3 FM, DAB + en online via omroepwest.nl

Foto’s: Tjeerd Spoor en Chris Westerduin