Komende zondag vieren het Haags Openbaar Vervoer Museum en HTM 75 jaar PCC door nog een keer PCC’s in te zetten op tramlijn 11. Deze zijn die dag gratis en rijden naast de Avenio’s waar wel voor betaald moet worden. De PCC’s rijden elke 15 minuten: vanaf Station HS vertrekken de trams tussen 10:00 en 17:00 en vanaf Scheveningen Haven tussen 10:45 en 17:45. Bij Station Hollands Spoor vertrekken de trams van perron A.

De 1022 uit de eerste serie PCC’s rijdt zondag op lijn 11

We zetten zondag een mix in van museum-PCC’s, Tourist Trams en als bijzonderheid: de Partytram waar ook mee gereisd kan worden. In onderstaand schema treft u de precieze inzet van de verschillende trams aan met de vertrek- en aankomsttijden. Op alle haltes tussen het Rijswijkseplein en Scheveningen Haven kan in- en uitgestapt worden. De materieelinzet en vertrektijden zijn onder voorbehoud. Er kan altijd op het laatste moment een andere tram worden ingezet. Zo zal de eerder aangekondigde Tourist Tram 1180 niet rijden.

Zondag rijdt voor één keer de Partytram in de reizigersdienst

Naast de PCC’s rijden we ten behoeve van de fotografen tussen circa 10.30 en 13.30 uur met de oudste nog in de reizigersdienst actieve GTL: de 3045, tussen 11 en 13 uur met de 3035, de Hoftrammm en tussen 14.00 en 17.00 uur met een Pekel-GTL over het traject van lijn 11. De GTL doet mee als doorontwikkeling van de PCC, mee rijden met deze trams is niet mogelijk.

Zondagmorgen is ook een Pekel-GTL op het traject van lijn 11 te zien

De oudste nog in de reizigersdienst actieve GTL is van de partij

De Hoftrammm kunt u zondag ook fotograferen op lijn 11

Naast deze inzet van PCC’s op lijn 11 organiseren HOVM en HTM op zaterdag 8 juni ook nog een line-up van alle type PCC’s bij de remise Zichtenburg

Foto’s: Chris Westerduin en Tjeerd Spoor