Op website petities.nl is een oproep gedaan om het mogelijk te maken een tramverbinding te krijgen tussen Delft en Scheveningen. Slechts 4,6 kilometer scheiden straks de tram eindpunten van lijn 19 in de TU wijk in Delft en die van de Rotterdamse tramlijn 21 in Schiedam.In 2016 opperde de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb al om tramlijn 1 vanaf de Delftse Tanthof te verlengen naar de Rotterdamse wijk Blijdorp. Maar handiger zou volgens de mensen achter de petitie een toekomstige verbinding tussen Delft en The Hague-Rotterdam airport zijn.

Al jaren wordt gesproken over de koppeling van de tramnetten van Den Haag en Rotterdam. Eerder was het idee dit te doen vanaf Tanthof, nu is de TU wijk populairder. Foto: Chris Westerduin

Al langer is de wens van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag om een betere OV verbinding te verkrijgen. Momenteel komt alleen buslijn 33 van de RET langs het vliegveld. Voor de luchtreizigers uit de Haagse regio dien je dan eerst met de trein naar het centraal station van Rotterdam te reizen of per RandstadRail lijn E naar halte Meijersplein. De bus brengt u dan voor de deur van de luchthaven.
Maar de petitie voorziet voorlopig alleen de verbinding tussen de twee tramnetten. Mochten deze in de toekomst ooit aan elkaar verbonden worden dan biedt dat wellicht weer veel mogelijkheden voor meer tramverbindingen tussen de Haagse en Rotterdamse aglomaratie.
Wenst u ook deze tramverbinding, teken dan op: petities.nl