Tram 17 rijdt komende maandag nog niet door naar het Kunstmuseum zoals de bedoeling was. Problemen met het gestorte beton in de nieuwe tramrails in de Gravenstraat gooien roet in het eten.  Lijn 17 rijdt daarom vanuit Wateringen niet verder dan station Den Haag Centraal. De trams rijden daarna leeg door naar Madurodam om daar in de lus te keren en weer leeg terug te rijden naar het station voor de rit naar Wateringen. HTM weet nog niet wanneer tram 17 wel naar het Kunstmuseum kan rijden.

Tram 16 rijdt vanaf 20 juni tussen Wateringen en station Den Haag Centraal. Daarna gaat tram 16 verder als tram 15 naar Nootdorp.

Tram 11 niet naar Scheveningen Haven

Vanwege werkzaamheden in het Statenkwartier rijdt tram 11 vanaf maandag tot vrijdag 8 juli vanaf station Hollands Spoor via een omleiding naar het tijdelijke eindpunt Kunstmuseum. Reizigers kunnen met bus 61 vanaf het Kunstmuseum naar Scheveningen Haven reizen. Bus 21 en 28 rijden ook een omleiding in het Statenkwartier.

Bij de werkzaamheden wordt de keerlus door het Statenkwartier opgebroken en vervangen door een kopeindpunt. Zondag maken de GTL’s van lijn 16 er voor het laatst gebruik van. Bovendien worden de GTL’s op deze lijn vanaf maandag vervangen door Avenio’s. Om het afscheid van de keerlus luister bij te zetten rijden we zondag er met museumtrams nog één keer doorheen.

Foto: Chris Westerduin