Er staat een druk tramweekend voor de deur. Op 18 en 19 juni kunt u volop genieten van ritten met museumtrams door Den Haag en Scheveningen.

Op Zaterdag wordt voor het eerst sinds 2019 weer Vlaggetjesdag georganiseerd. Het wordt qua exploitatie de eerste keer dat, door het toekomstig samengaan van het Haags Openbaar Vervoer Museum en Tramweg Stichting, men als één organisatie rijdt. Per 1 juni is de tramexploitatie van beide organisaties samengegaan.
Tussen de trams van lijn 11 door rijden de historische trams op deze route van station Hollands Spoor naar Scheveningen Haven en weer terug. Er rijdt elk kwartier een museumtram over de route van deze tramlijn.

De A106 onderweg op de Eisenhowerlaan

Zo krijgt Vlaggetjesdag een nostalgisch vleugje, en is zelfs de reis naar Vlaggetjesdag toe al een belevenis! De historische trams stoppen, op verzoek, bij alle haltes van tramlijn 11, en zetten u zo af bij de festiviteiten bij de Haven.

Een kaartje in 2022 kost 3 euro voor een enkele rit (1,50 voor kinderen 4 t/m 12 jaar); of 5 euro voor een retour (3 euro voor kinderen 4 t/m 12 jaar). Kinderen jonger dan 4 jaar reizen onder begeleiding gratis mee. Kaartjes kunnen alleen in de historische trams zelf gekocht worden bij de kaartverkoper: betalingen kunnen alleen met pin- of creditkaart gedaan worden. Contant geld is helaas niet mogelijk. De reguliere OV Chipkaart is niet geldig in de historische trams.

Afscheid lus Statenkwartier

Op zondag 19 juni is het museum zelf weer open en zijn er de reguliere zondagse ritten. Die staan deze zondag in het teken van het afscheid van de fraaie grote keerlus door het Statenkwartier. De drie ritten vanuit het museum hebben dan ook alle drie deze bestemming.
Gepland staan:
12.45 uur; PCC 1022 & A327.
14.00 uur; PCC 1210 & A327.
15.15 uur; PCC 1210, motorwagen 36 en A327.

PCC 1022 in de keerlus van het Statenkwartier.

En heeft u nu nog niet genoeg oude trams gezien. Natuurlijk rijden in gedurende het hele weekend ook de Tourist Trams. Dit weekend ook voor het laatst door het Statenkwartier! Meer informatie daar over vindt u op de website van de Tourist Tram.

Foto schip: Haags Gemeente Archief
Tramfoto’s: Chris Westerduin