In de nacht van 18 op 19 februari 2021 werd er een test uitgevoerd voor RandstadRail. De afgelopen jaren zijn er steeds meer trajecten bijgekomen waar ook de Regio Citadis kan rijden. De eerste jaren waren alleen de lijnen 3 en 4 geschikt voor de Regio Citadis.

Later kwamen daar de lijnen 2 en 19 bij. De afgelopen jaren werden steeds meer trajecten vrijgegeven voor de Regio Citadis. Ook tramlijn 9 kan bereden worden door de Regio Citadis en in de zomer van 2019 werden in de zomerdienst op doordeweekse dagen twee diensten op lijn 9 gereden door de Regio Citadis.

Tegenwoordig kan er ook vanaf Delft ingerukt worden via de route van lijn 15 en dan via de Jan van der Heydenstraat naar lijn 9.  Tijdens de testrit van 18 en 19 februari 2021 werd er gekeken of het traject tussen de Jan van der Heydenstraat via de Rijswijkseweg naar het Rijswijkseplein zonder problemen berden kon worden de de Regio Citadis. Er werden geen problemen geconstateerd en het laat zich aanzien dat dit traject ook zal worden vrijgegeven.  (De foto’s zijn gemaakt door Jan de Jager met de telefoon).

Past het brede voertuig ook onder het spoorviaduct?

Op de Laakbrug. De testen waren geslaagd.