De Bikinilijn naar Scheveningen op lijn 1 is terug en nog leuker dan vorig jaar. Deze speciale GTL, de 3121, voorzien van strandtaferelen, woordgrappen en zeegeur moet reizigers verleiden om met het OV naar Scheveningen of Kijkduin te komen in plaats van met de auto. De tram maakt onderdeel uit van de campagne: Stap in de Zóóómer met HTM. Directeur Jaap Bierman geeft donderdag het startschot voor de actie op Scheveningen Noord.

De 3121 na zijn onthulling bij Scheveningen Noord. 23 juni 2022

De Bikinilijn tram krijgt deze zomer gezelschap van bus 1002 die ook een zee- en strandvloer heeft gekregen. Bijzonder aan deze bus is dat op het dak een sticker met strandslippers is aangebracht. Alleen hoger wonende mensen kunnen hier van genieten. Zowel in tram als bus zijn ook halteoproepen te horen met een zomers tintje.

De 1002 in zijn zomerse jasje op Scheveningen Noord. 23 juni 2022

Ook speciale strandhalten

Naast de 3121 en 1002 worden ook drie halten in strandsferen gestoken. Vanaf donderdag staat er bij station Hollands Spoor een grote HTM emmer met schep op de abri en vanaf maandag zien we een flamingo en een grote HTM-er op halten bij Den Haag Centraal en Leyenburg.  Vanaf deze halten vertrekken verschillende lijnen naar het strand. Nog eens achttien andere halten krijgen een zomerse sticker waarop te zien is in hoeveel minuten je met tram of bus bij de kust bent.

HTM emmer en schep bij halte station Hollands Spoor. 23 juni 2022

Zóóómer groepsretour

Via de HTM Ticketapp kan tot en met 30 augustus een Zóóómer groepsretour worden aangeschaft. Voor 8,95 euro reis je met maximaal 5 personen heen en terug. Dit retour is geldig in alle trams en bussen van HTM.

Eén van de woordgrappen op de 3121. 23 juni 2022

Foto’s: Chris Westerduin