Het archief van het Haags Openbaar Vervoer Museum verhuist van een ruimte in de remise Lijsterbesstraat naar het museum in de Frans Halsstraat. Dit jaar staat in het teken van het onderbrengen van alle museumtram activiteiten op één locatie en daar is ook deze verhuizing onderdeel van.

Het objectendepot is jarenlang gevestigd in het voormalige instructiedepot en in de twee naastgelegen ruimtes bevindt zich het papieren archief. Deze afdeling van het HOVM biedt onderdak aan heel veel spullen uit de geschiedenis van het Haagse openbaar vervoer. Van conducteurspetten tot richtingfilms , van vlaggetjes op de tram tot borden met wagennummers en van oude dienstregelingen en folders tot tram- en buskaartjes.

Verhuistram 1304 naast de 3071 en pekeltram 3024. 12 maart 2023

Een belangrijke collectie dus die nu naar het museum toekomt. PCC 1304 rijdt deze zondag als verhuistram heen en weer tussen het HOVM en de remise Lijsterbesstraat. In de tram worden de vele kartonnen dozen geladen met het papieren archief, allerlei objecten en stellingen.

In de spiegel van de 1304 zien we de dozen en stellingen in de tram staan. 12 maart 2023

PCC 1180 niet meer te warm

Goed nieuws valt er ook nog te melden over Tourist Tram 1180. De problemen met de thermostaat waardoor het te warm werd in deze PCC zijn opgelost door onze technische ploeg waardoor deze tram ook weer is vrijgegeven.

Foto’s: Rogier Potter