PCC 1227 is terug in Den Haag. Deze tram komt in mei 1963 aan bij de HTM en rijdt tot augustus 1982 in de passagiersdienst. Na verblijf bij het Spoorwegmuseum in Utrecht en de Amsterdamse museumlijn gaan vrijwilligers van het Haags Openbaar Vervoermuseum deze tram opknappen.

De staat van de wagenbak is nog verrassend goed maar de restauratie gaat wel een paar jaar duren. De 1227 zal teruggebracht worden in de staat waarin hij buiten dienst is gegaan. De bij het HOVM ook aanwezige 1210 laat al zien hoe de trams van deze serie er bij de aflevering uitzagen. Het is de bedoeling om van de 1227 een museumtram te maken die ook ingezet kan worden als Tourist Tram. Op die manier ontstaat er ruimte om de andere Tourist Trams een grote revisie te geven.

Ook gaat de tram geschikt gemaakt worden voor het rijden onder 750 volt. Na de afvoer van de GTL-trams zal de HTM de bovenleidingspanning verhogen van 600 naar 750 volt. Door de aanpassingen aan de 1227 moet duidelijk worden of en hoe de PCC’s dan kunnen blijven rijden. Niet onbelangrijk dus en hoe leuk zou het zijn om straks een uit twee 1200-en bestaand koppelstel te zien rijden.