De HTM neemt maatregelen om er voor te zorgen dat reizigers komend weekend zoveel mogelijk kunnen blijven rekenen op tram en bus. Vanaf zaterdagavond 22.00 uur zet het vervoersbedrijf de vier pekel GTL’s in om de rails sneeuw- en ijsvrij te houden. De gele  3009, 3011, 3024 en 3044 staan deze winter gestald in de remise Lijsterbesstraat en rijden vanaf daar over vier van te voren vastgestelde pekelroutes. Hun inzet is voorlopig tot zondagavond gepland.

De oude pekeltram H5 die in de museumremise aan de Frans Halsstraat staat wordt dit keer niet ingezet. De HTM rijdt komende zondag een iets aangepaste dienstregeling met gewijzigde aankomst- en vertrektijden omdat naar verwachting bussen en trams meer tijd nodig hebben voor het rijden van hun routes. In de winterplanning van de HTM werden de afgelopen jaren sommige tramlijnen vervangen door bussen, maar daar wordt niet langer voor gekozen omdat bussen vanwege de gladheid niet altijd een vanzelfsprekend alternatief zijn.

Het is de bedoeling dat de bus- en tramlijnen hun eigen routes blijven rijden. Wel rijden er op lijn 11 GTL trams in plaats van Avenio’s en bus 28 tussen Den Haag Centraal en het Zuiderstrand rijdt niet om meer bussen beschikbaar te hebben voor de andere lijnen.