Het is tijd voor een feestje bedacht men zich bij ‘Roestrijden Punt NL’. Er wordt in het eerste juli weekend een ‘Railmuseumsafari’ georganiseerd. In twee dagen wordt in Plan U treinstel 151 van 2454 Crew een rondje Nederland gereden.

Roestrijden is een organisatie die onderdeel uitmaakt van ‘Stichting Holland Spoor’ die zich inzet voor het behoud van Nederlands rail erfgoed. Wanneer een spoor door werkzaamheden lang niet bereden is moet er eerst worden roest gereden om de juiste detectie van de treinen te kunnen garanderen. Deze organisatie zet dan het liefst museummaterieel in.

Plan U treinstel 151 van 2454 Crew op station Den Haag H.S.

Met de opbrengsten van die ritten zijn al tal van projecten ondersteund. Nu is het tijd voor een feestje en wordt met dit treinstel uit 1963 een rondje Nederland gereden. Onderweg worden verschillende museumlijnen bezocht tijdens deze weekend uitstap die voor Den Haag langs de Veluwe, Limburg en Zeeland gaat.

Onderweg op de tweede dag komt het treinstel ook langs Den Haag en wordt er op station Hollands Spoor even een korte stop gehouden. Na deze stop gaat de reis nog naar de Stoomtram Hoorn Medemblik en daarna naar Amersfoort waar de reis eindigt.

Foto’s: Chris Westerduin