Touringcar bedrijf Peer & Co heeft al enige jaren HTM Diplomat 308 in het personeelsbestand. De bus heeft de naam ‘George’ gekregen en dat niet alleen op papier. Ook op de bus staat nu uitgebreid de naam, vernoemd naar de zanger van één der beste rockbands uit Den Haag, Golden Earring.


De bus is vernoemd naar de oprichter van de band, George Kooijmans. Hij heeft samen met Rinus Gerritsen in 1961 de Golden Earrings opgericht. Eind jaren zestig en in de jaren zeventig heeft de band vele tours gemaakt door de Verenigde Staten. Het nummer ‘Another 45 Miles’ is geïnspireerd door tournees van de band in dat land. De titel staat ook achter op de bus.

De Diplomat is in topconditie.

De titel past goed bij een bus die nog een lange rit te gaan heeft. Het nummer gaat over een man die nog zo’n 45 miles, omgerekend 72 kilometer, te rijden heeft tot hij weer thuis bij zijn gezin is gearriveerd. In 1969 is het originele nummer uitgebracht en kwam tot nummer 3 in de Top 40. Later is het nummer nog eens uitgebracht als akoestische versie.

We hopen op nog vele kilometers voor deze ex Hagenees.

De Diplomat is meer dan 72 kilometer van huis tegenwoordig. Peer & Co bevindt zich in het in Noord Holland gelegen Hippolytushoef. De bus wordt vaak gebruikt bij evenementen vervoer. Helaas gaat dat nooit naar een Earring concert zijn want in 2019 speelde de band voor het laatst in Ahoy. In 2020 is bekend geworden dat de naamgever van de bus aan de ziekte ALS lijdt.

Foto’s: Jasper Engel