De HTM mag het tijdelijk opheffen van achttien tramhaltes uitstellen tot eind 2021. Dat heeft de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) als opdrachtgever van het openbaar vervoer besloten. De bezuinigingsmaatregel zou eigenlijk eind augustus ingevoerd worden. Doordat het Rijk de vergoeding voor inkomstenverlies door de coronacrisis tot het einde van dit jaar heeft verlengd is dat nu niet nodig.

Streekvervoerder EBS stelt ook de aanpassingen aan de buslijnen in Haaglanden nu tot het einde van dit jaar uit en de Rotterdamse RET kan een aantal buslijnen langer laten rijden dan in eerste instantie gedacht.

De Metropoolregio benadrukt wel dat er de komende jaren nog steeds grote tekorten dreigen bij de OV-bedrijven door het verlies van reizigers. Die tekorten bedragen tot 2030 tussen de 379 miljoen en 1.169 miljoen euro als er de komende jaren geen extra steun van de overheid komt. De MRDH hoopt voor de zomer duidelijkheid te hebben over structureel meer geld van het Rijk voor het openbaar vervoer om ingrijpende bezuinigingen te voorkomen.

Foto: Chris Westerduin