Op vrijdagavond 14 juli wordt een bedank rit georganiseerd met medewerkers en enkele sponsoren die het mogelijk hebben gemaakt de A327 weer rijvaardig te krijgen.

Eerste museumtram op het nieuwe Statenkwartier.

De Blauwe tram heeft meteen een primeur te pakken door de eerste museumtram te zijn die het vernieuwde eindpunt Statenkwartier bezoekt. Op het ‘Tailtrack’ wordt dan ook een fotostop georganiseerd waar de deelnemers van de rit graag gebruik van maken. Op de terugweg wordt het Kerkplein nog aan gedaan waar een ontmoeting plaatsvindt tussen de oude Stadstram en een interlokale tram uit de huidige tijd die tijdelijk de Grote Kerk als eindpunt heeft.

Leuke ontmoeting met de interlokale lijn 3 op het Kerkplein.

Ook de zondagse ritten vanuit het Haags Openbaar Vervoer Museum kunnen nu weer langs het Statenkwartier rijden. Helaas is de boog van lijn 11 naar het eindpunt nog niet in dienst. Maar andersom kan wel en dan rij je bijvoorbeeld met een PCC een richting op die voorheen nooit mogelijk was.

De Fred is net overgestoken door de PCC op een manier die nog nooit is gedaan.

Een fotostop houden op het eindpunt is met zo’n √©√©nrichting tram nog geen doen. Hopelijk komt de andere boog ook snel in dienst zodat ook PCC’s op eindpunt Statenkwartier een stopje kunnen maken.

Foto’s: Raymond Naber en Chris Westerduin