Eindelijk is het zover, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag heeft toestemming gegeven om de Avenio trams ook van reclame te voorzien.

De werkweek begint op 17 juli met gebak en proosten op het feit dat de Siemens Avenio, ook bekend als de R-Nettram, nu ook van reclame voorzien mag worden. De 5001 heeft de primeur, deze is omgetoverd tot HTM Bestemmingentram.

Groepsfoto met mensen van de bestemmingen, HTM en MRDH.

Enkele mensen van de hotspots die op de tram staan aangegeven, van HTM en MRDH zijn deze ochtend naar opstelterrein Meppelwerf gekomen voor de presentatie van de vrolijke reclametram. Naast de bussen, RandstadRailtrams en de oude GTL’s biedt dit voor de adverteerder weer meer mogelijkheden om hun waar aan de man te brengen op de tram.

De 5001 op opstelterrein Meppelwerf.

Ook al is dit de primeur, toch heeft er eerder een R-Net tram in een andere kleur rondgereden. In 2016 is de Olympic Experience georganiseerd op het Scheveningse strand. De Nederlandse Spoorwegen is in dat jaar een groot sponsor van NOC-NSF. De spoorwegen hebben dan als wens dat alle tramlijnen naar Scheveningen voorzien worden van een reclametram. MRDH heeft toen bij hoge uitzondering toestemming gegeven voor reclame op uiteindelijk op de 5025 geplakt is.

In 2016 heeft de 5025 deze NS Olympic Experience reclame gedragen.

Als u wil weten op welke lijn de 5001 rijdt, zoek hem dan op via de OV Zoeker.

Foto’s: Chris Westerduin