Wat een eer, niet iedereen kan zeggen in schaal aanwezig te zijn in miniatuurstad Madurodam. Maar presentatoren Tjeerd Spoor en Jorinda Teeuwen van het radioprogramma West Wordt Wakker zijn tegenwoordig samen met hun vaste fotograaf Chris Westerduin te zien in het familiepark.

Het is altijd leuk om feest te vieren. Zo is in 2021 een surprise party georganiseerd voor de verjaardag van Jorinda. PCC 1210 van het Haagse Openbaar Vervoer Museum kwam voor rijden bij de studio van Radio West tijdens het laatste uur van het programma West Wordt Wakker. Als verrassing zitten vrienden en familie van Jorinda in de tram. De uitzending gaat verder in de tram.

Tjeerd in de scanner.

Hier blijft het niet bij. Bedenkers van het feest worden verrast dat de tram onderweg een kleine omweg gaat maken. Nabij halte Madurodam vraagt Tjeerd aan bestuurder John Baltus of hij het herkenbare deurgeluid van een PCC kan laten horen aan de luisteraars. De tram stopt bij de tramhalte Madurodam. Zonder dat Tjeerd het weet staat op de halte een man die instapt. Dat blijkt directeur Sander Gielen van Madurodam te zijn.

Groot kijkt naar klein, treinverkeer rijdt gewoon door.

Sander verrast Tjeerd volkomen door hem aan te bieden als bewoner in Madurodam te komen staan. Dat is mogelijk door het scannen van Tjeerd. Hiervoor beschikt Madurodam over een scanner met zo’n 150 camera’s. Na Tjeerd gaan ook Jorinda en Chris in de scanner. Van hun worden dan 3D-print poppetjes in de schaal 1:25 en voor een treinbaan thuis in de schaal 1:87 gemaakt.

Verslag op station Groningen.

Het is even wachten maar op 19 april is het zo ver. Het West Wordt Wakker trio staat op het perron van station Groningen. In Madurodam is geen Haags station en de organisatie van de miniatuurstad wil graag iemand met de achternaam Spoor wel bij het spoor hebben staan.
Onder het toeziend oog van een aantal luisteraars, die kaarten hebben gewonnen, worden de poppetjes door Jorinda onthult terwijl zij en Tjeerd op het perron staan van het Groningse station en de treinen om hun voeten heen gewoon doorrijden.

Jorinda, Tjeerd en Chris met hun miniversies.

Na de festiviteiten wordt het park zelf nog verder bezocht. Zelf ontvangen Tjeerd, Jorinda en Chris ook een 1:25 versie van hun zelf. Voor de gein poseren de poppetjes nog even bij een tramhalte voor de foto terwijl er een model van een Buitenlijner uit de begintijd van het park voorbij rijdt.

Nog even poseren bij een tramhalte.

Foto’s Chris Westerduin, Omroep West en Birgit Hijdra