Altijd al een rit willen maken met een historische tram die al meer dan honderd jaar oud is?
Dat kan op Koningsdag 27 april! Het Haags Openbaar Vervoer Museum en de Tramweg Stichting rijden met zes historische trams door de feestelijke binnenstad.

De trams rijden tussen 11.00 en 17.00 uur elke tien minuten tussen het Statenkwartier en het Centraal Station v.v. In en uitgestapt kan worden aan de haltes Van Boetzelaerlaan, Frederik Hendriklaan, Kneuterdijk, Centrum en het Centraal Station.

Zes trams uit de collectie van beide clubs worden ingezet tijdens Koningsdag. De NZH Blauwe Trams (A106 en A327), twee Haagse HTM stadsmotorwagens (Ombouwer 77 en 265) en twee PCC’s (1022 en 1210) maken hun opwachting op deze dag.

De collectie trams welke rijden op Koningsdag 2022.

Kaartjes voor de ritten zijn verkrijgbaar bij het instappen in de historische trams. Deze kunnen alleen worden betaald met PIN of Creditcard (dus niet contant!).
U heeft de keuze uit twee soorten kaartjes:
– Een enkele rit (3 euro volwassenen, 1,50 voor kinderen t/m 12 jaar) welke maximaal geldig is tot het volgende eindpunt (Statenkwartier of Centraal Station).
– Een retour (5 euro volwassenen, 2,50 voor kinderen t/m 12 jaar) welke geldig is voor een gehele rondrit of twee halve ritten waarbij tussentijds uitstappen is toegestaan.

Update 22 april: De dienstregeling is bekend en die kunt u downloaden via Deze Knop!!


Naast deze leuke ritten rijden ook elke zondag trams vanuit het HOVM. Elke week wordt dat ook kenbaar gemaakt op deze website. Het museum is elke zondag geopend van 12.30 tot 17.00 uur.
Elk weekend rijdt nu ook weer de Tourist Tram. Info over deze Hop-On, Hop-Off service is te vinden op de Tourist Tram website.
Wilt u eens een eigen tram huren. Dat kan natuurlijk ook. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de website:  Tramhuren.nl.

Foto’s: Chris Westerduin