De Bikinilijn brengt vanaf donderdag reizigers van tramlijn 1 naar het strand van Scheveningen. GTL 3126 rijdt vanaf die dag rond als een tram waarbij de reiziger denkt dat hij of zij al lekker op het strand ligt.

Aan de buitenkant zie je onder het motto: tram 1 is onze bikinilijn vrolijke en opvallende strandtafereeltjes met veel woordgrappen. In de tram zelf stickers van emmertjes en voetjes en posters met een QR code waarmee je de Spotify zomerhitlijst op je telefoon afspeelt. In de Beachtram ruik je de zeelucht al en bij de halteomroep hoor je een steelband spelen en vliegen er meeuwen over de ruisende zee.

Woordgrappen en vrolijke strandplaatjes op de 3126

Het idee voor deze speciale GTL komt van trambestuurder Natalie Storm. Ze kijkt op het eindpunt Scheveningen Noord vol trots naar hoe haar tram geworden is. “Zeker in deze tijd kunnen mensen wel wat vrolijkheid gebruiken en op deze manier vervoeren we ze op een hele gezellige manier naar het strand.” Volgens directeur Bruno Bruins is het typisch HTM dat zijn mensen zelf met dit soort leuke ideeën komen en dat het bedrijf daar dan ook mee aan de slag gaat.

HTM wil iedereen in deze corona tijd laten zien dat het leuk is om met bus of tram te reizen. En wat is er volgens het bedrijf  mooier om dat te doen op de oudste tramlijn van Nederland: tram 1 die dagelijks reizigers vervoert van en naar Scheveningen. Daarnaast viert  GTL 3126 dit jaar zijn dertigste verjaardag.

HTM directeur Bruno Bruins en verkeerswethouder Robert van Asten doen een selfie

Park + Beach

Bij de perspresentatie reizen ook de wethouders Robert van Asten en Anne Mulder mee. Beide mannen benadrukken nog eens dat het veel beter is om met de tram naar Scheveningen te gaan dan met de auto. Van Asten legt uit dat je met een Park + Beach reservering terecht kan in drie parkeergarages langs de route van de tram: New Babylon bij Centraal station, onder het Malieveld en bij de Mega Stores bij Hollands Spoor. Voor vijf euro koop je daar een kaartje voor de hele dag en voor één euro per persoon kun je met de tram mee naar het strand.

Dit Park + Beach arrangement en de Beachtram zijn onderdeel van het pakket maatregelen om de files en overlast op zomerdagen op en rond Scheveningen terug te dringen.

Beachtram 3126 bij het Kurhaus op weg om de journalisten op te halen

Fotowedstrijd

HTM organiseert rondom de Beachtram ook nog een fotowedstrijd. Mensen kunnen hun leukste strandfoto delen op Facebook of Instagram met #beachtram. Deelnemers maken kans op twee tickets voor Madurodam. LEGOLAND Discovery Centre of Sea Life!

Foto’s: Chris Westerduin