De nasleep van de zware storm Eunice zorgt zaterdagavond nog altijd voor veel problemen in het treinverkeer, ook rond Den Haag. ProRail is met inzet van alle medewerkers en materieel bezig om de honderden schadegevallen te verhelpen. Bij HTM gaat het vandaag veel beter. De trams rukken nog met vertraging uit en door problemen met de bovenleiding rijdt RandstadRail 3 de eerste uren niet de complete route.

Tram 3 rijdt dan van Loosduinen naar de halte Dorp. En gaat dan via Centrum-West direct terug naar Den Haag. In Den Haag wordt niet verder gereden dan HMC Westeinde en verder over de route van lijn 2 naar Kraayenstein. In de loop van de dag zijn de problemen voorbij en rijden alle trams en bussen weer hun normale routes.

Goederenvervoer

NS laat zaterdag een aantal treinen rijden, daar komen er in de loop van de dag steeds meer bij. ProRail werkt ook vannacht door om alle schade te herstellen zodat morgen weer de complete dienstregeling gereden kan worden. Dan moet ook het goederenvervoer opgestart worden, Reizigers krijgen het advies ook zondag voor vertrek de reisplanner te checken.

Foto: Chris Westerduin