HTM directeur Jaap Bierman noemt de 800 miljoen euro die het Rijk investeert in het Haagse openbaar vervoer “ontzettend goed nieuws”. Dat geld gaat onder meer naar de nieuwe tramverbinding van Den Haag Centraal via de Binckhorst naar Rijswijk en Delft en een grote opknapbeurt van station Laan van NOI.

“Onze regio krijgt er veel nieuwe inwoners bij. Dat biedt ons als HTM de mogelijkheid ook hen te laten profiteren van uitstekende OV-verbindingen.”, aldus Bierman. “Met dit eerste deel van de Koningscorridor via de Binckhorst kunnen we een nog grotere bijdrage leveren aan de leefbaarheid én bereikbaarheid van onze mooie Haagse regio. Door het goed ontsluiten van nieuwe woonwijken kunnen mensen met het openbaar vervoer gemakkelijk naar het werk, familie of theater reizen.”

Randstad Rail

HTM is ook tevreden over de investering die is toegezegd voor het verbeteren van de RandstadRail lijnen 3 en 4. “Dit zijn twee van onze drukste tramlijnen. Om meer capaciteit te bieden, zetten we nu al tram 34 in. Daarmee worden trams 3 en 4 in de spitsen ontlast. Maar als de verwachte groei doorzet is er meer nodig door bijvoorbeeld met gekoppelde trams te gaan rijden.” aldus een tevreden Bierman.

Zie ook: Miljoenen voor Haags openbaar vervoer