Tijdens het landelijke ‘Open Monumentendag’ weekend opent het Haags Openbaar Vervoer Museum haar deuren. Ook is het mogelijk om met historische trams rondritten door de stad te rijden.

Genoeg te zien in het HOVM.

Het museum zelf is het weekend gratis toegankelijk en is geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Behalve het bezichtigen van de fraaie tramcollectie zijn er diverse objecten te koop uit het museum. Er worden heerlijke poffertjes gebakken en voor kinderen is er een leuke speurtocht.
Om duidelijk te maken welke trams er allemaal in de collectie te vinden zijn is een nieuwe museumtour beschikbaar. Ook is de tentoonstelling ‘Tussen dorpen en steden’ nog te bezichtigen over de oude buitenlijnen waarvan wij tegenwoordig bijvoorbeeld lijn 1 naar Delft kennen.

De 1210 op het Kerkplein.

De trams maken een rondrit vanuit het H.O.V.M. van ongeveer een uur. De rit zal door de mooiste stukjes van Den Haag en Scheveningen rijden. Op beide dagen rijden de trams van de oude Blauwe Tram, ongeveer 100 jaar oude stadstrams en de beroemde PCC’s. Elk kwartier rijdt er een tram.
Behalve in het museum kan ook op of afgestapt worden op het Kerkplein in het Haagse centrum. Het kaartje wat u koopt bij de conducteur op de tram is geldig voor een hele rondrit. Dus begin je bij het openbaar vervoermuseum en stapt u uit bij het Kerkplein. Dan kan u later weer terugreizen op hetzelfde kaartje. Ook andersom geldig natuurlijk!
Kaartjes kunnen alleen in de tram gekocht worden en betaald worden met pin- of creditkaart betaling. Ze kosten 5 euro (kinderen 4 t/m 12 jaar 1 euro en van 0 t/m 3 jaar gratis).

Route van de rondritten met de klok mee.

Tijdens dit weekend rijdt de Tourist Tram niet. We hopen u te verwelkomen in het museum en in één van onze fraaie museumtrams.

Tot slot de geplande dienstregeling en materieelinzet: