De Hoftrammm rijdt na acht maanden van stilstand weer door de stad. Donderdagavond vertrekt het rijdend tramrestaurant vanuit de remise Scheveningen naar station Voorburg om eindelijk weer klanten op te halen.

De tram verschijnt in de coronaperiode af en toe wel op straat voor conditieritten. De afgelopen dagen zijn de borden en de glazen schoongemaakt en is de tram compleet gereinigd. Chef-kok Pierre Wind heeft een compleet nieuw menu bedacht met als grootste nieuwigheid geïnjecteerde eieren. Volgens bedenker en eigenaar Bobby van Galen was hij in de dagen voor de eerste rit best gespannen en belt hij zelfs de nacht daarvoor met nog wat laatste vragen naar Pierre.

Een trotse Bobby van Galen en Pierre Wind gaan na acht maanden voor het eerst weer rijden

Aan het begin van de eerste rit vertelt Bobby de eerste gasten waaronder zijn ouders dat hij ontzettend blij is dat er weer gereden kan worden en het voelt al snel weer alsof het nooit anders geweest is. Toch is nog niet alles helemaal hetzelfde als voor corona. Zo kunnen er voorlopig 30 in plaats van 44 gasten mee en zijn er glazen schotten geplaatst tussen de verschillende zitjes. Dat blijkt overigens helemaal niet slecht te zijn voor de akoestiek in de Hoftrammm.

Pierre is tijdens de rit weer ouderwets enthousiast en vertelt de gasten alle achtergronden bij wat hij bedacht heeft aan lekkers. Na afloop krijgt Bobby een stevige omhelzing van zijn vader en moeder en is er blijheid en opluchting dat de Hoftrammm echt weer kan en mag rijden.