Het Haags Openbaar Vervoer Museum opent op zondag 13 juni weer haar deuren! We heten u dan dankzij het versoepelen van de coronamaatregelen voor het eerst sinds ruim een half jaar van harte welkom.

Eindelijk is het weer mogelijk om onze collectie trams te bekijken, een ritje te maken met één van de museumtrams of een bezoek te brengen aan onze expositieruimtes waar onder meer de tentoonstelling “Sporen in bezetting en vrijheid” te zien is. Hier ziet u hoe de HTM en Den Haag in de jaren na de bevrijding de wederopbouw hebben aangepakt.

Vanwege de coronacrisis is het nog wel verplicht om bij het bezoek aan het HOVM en tijdens de rit met een museumtram een mondkapje te dragen. Ook is het handig om vooraf een kaartje te kopen, dat kan via de groene ticketknop op deze website. Een kaartje bij het museum zelf kopen is niet mogelijk. We zijn inmiddels druk bezig om het HOVM weer helemaal tip top in orde te maken en u met veel plezier te ontvangen op de zondagen tussen 12.30 en 17.00 uur.

Tourist Tram gaat ook weer rijden

Er is nog meer goed nieuws: de Tourist Tram komt op zaterdag 12 juni ook weer uit de remise. We beginnen met rijden op de zaterdagen en de zondagen tussen 10.00 en 17.00 uur, elke dertig minuten. De PCC’s rijden dit seizoen weer de vertrouwde route vanaf de Grote Kerk, via het Vredespaleis en de Scheveningseweg naar Scheveningen en over de route van lijn 16 weer terug. Alle informatie over wat er langs de route te zien is volgen de passagiers via de audiotour in tien talen: Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Frans, Italiaans, Russisch, Chinees, Japans en Haags dialect.

Vanwege de corona is het dragen van een mondkapje aan boord van de tram verplicht voor reizigers boven de dertien jaar. Kaartjes voor de Tourist Tram kunt u niet in de tram kopen maar wel bij de VVV of  via de webwinkel: Kaartjes – TouristTram The Hague

Hou deze website in de gaten voor meer details over de heropening van het museum en het nieuwe seizoen van de Tourist Tram.