Van maandag 4 tot en met zondag 24 oktober wordt er spoorvernieuwing uitgevoerd bij de Leyweg en op de Escamplaan. Hierdoor worden tramlijnen 4 en 6 omgeleid en vervangt een tijdelijke buslijn 64 RandstadRail lijn 4 op een deel van de route.

Tramlijn 4 rijdt de normale route tussen Zoetermeer Lansingerland en de Haagse halte De La Reyweg. Vervolgens volgt deze RandstadRail lijn de route van lijn 2 naar Kraayenstein. In deze periode rijdt lijn 2 ook vaker en blijven de kort trajectwagens, welke van lijn 2 tot Laan van NOI rijden, in de remise.

Tramlijn 6 rijdt de normale route tussen Leidschendam Noord en de Brouwersgracht. Dan volgt de tramlijn de routes van lijn 4 en 11 over de Loosduinseweg en Monstersestraat om vanaf de Delftselaan weer de eigen route op te pakken richting Leidschendam. Dus de haltes Delftselaan, Haagse Markt, Vaillantlaan en Om en Bij worden dus maar in één richting bedient.

Tijdelijke buslijn 64 volgt de route van lijn 4 tussen Beresteinlaan en Leyenburg. De bus rijdt door tot de halte van buslijn 23 aan de Volendamlaan om daar de overstapmogelijkheid te bieden met tramlijn 4.

Tramhalte De Uithof is niet bereikbaar. Buslijn 64 begint ter hoogte van Randveen. Ook haltes Tienhovenselaan, Monnickendamplein, Nunspeetlaan hebben geen OV verkeer in deze periode. Voor deze haltes is het alternatief te lopen naar de Loosduinseweg waar tramlijnen 2 en 4 rijden.

Foto: Chris Westerduin