Veel omleidingen en andere type trams op verschillende lijnen dan normaal. Dat is van zaterdag 17 juli tot en met zondag 15 augustus het geval door werkzaamheden aan tramsporen en bovenleiding op het tramplatform van station Den Haag Centraal en in de tramtunnel. Directe aanleiding voor het werk is de versteviging die nodig is van het tramviaduct over de Rijnstraat.

Het zorgt voor ingrijpende omleidingen op de tramlijnen 2, 3, 4 en 6 die allemaal in twee delen gaan rijden. De halten Grote Markt, Spui, station Den Haag Centraal (tramplatform), Ternoot, Oostinje en Beatrixkwartier komen te vervallen. Lijn 2 rijdt met Avenio’s tussen Kraayenstein en station Den Haag Centraal (Rijnstraat) en met GTL’s tussen station Laan van Nieuw Oost Indië  en Leidschendam Noord.

Op het Haagse deel van lijn 3 tussen Loosduinen en station Den Haag Centraal (Rijnstraat) rijden Avenio’s en van station Laan van Nieuw Oost Indië naar  Zoetermeer Centrum West Citadis voertuigen. Lijn 4 rijdt met Avenio trams tussen De Uithof en station Den Haag Centraal (Rijnstraat) en met Citadis trams tussen station Laan van Nieuw Oost Indië en Zoetermeer Lansingerland.

Lijn 6 rijdt gewoon met GTL’s tussen Leyenburg en station Den Haag Centraal (Rijnstraat) en station Laan van Nieuw Oost Indië en Leidschendam Noord. Vanwege alle verschuivingen met trams zijn er geen Avenio’s voor lijn 9 over, die rijdt dan ook tijdelijk met Citadis voertuigen.

Pendelbus

Vanaf het busplatform Den Haag Centraal rijdt pendelbus 62 naar station Laan van Nieuw Oost Indië. Deze bus verbindt de twee delen van de tramlijnen 2 en 6 met elkaar.  De HTM verwijst reizigers ook naar metrolijn E tussen de RET halte Den Haag Centraal en station Laan van Nieuw Oost Indië voor de verbinding tussen de twee delen van RandstadRail lijn 3 en 4.