Bus 25 rijdt vanaf woensdag 3 november niet verder dan het knooppunt Leyenburg. Door de grote verkeersdrukte rond de werkzaamheden op het Veluweplein lopen de vertragingen op de lijn zo hoog op dat HTM besloten heeft de lijn drastisch in te korten. Alle haltes tussen de Leyweg en de Grote Markt komen te vervallen. Vanaf de halte Leyweg rijden de bussen door naar het bus- en tramstation bij het Haga Ziekenhuis

Ook lijn 26 heeft last van de werkzaamheden die ook veel langer gaan duren dan gepland. Volgens HTM zijn de bussen regelmatig een kwartier tot een halfuur te laat. De vertragingen werken ook door op andere buslijnen omdat chauffeurs tussendoor wisselen van lijn. Ook komen de rusttijden van de chauffeurs in het geding. De vervoerder zegt geen andere mogelijkheid te zien dan maatregelen te nemen.

Kleine omleiding  bus 26

Reizigers die naar de Haagse Markt willen, kunnen bij Leyenburg overstappen op tram 6. Reizigers naar het HMC Westeinde en het centrum stappen daar over op tram 4. Bus 26 rijdt een kleine omleiding. De halten Barneveldstraat, De la Reyweg en Soestdijkseplein komen te vervallen. Op de hoek Vreeswijkstraat/Soestdijksekade komt voor bus 26 een tijdelijke halte. Hoe lang de aanpassingen duren is nog niet bekend, maar zodra het kan herstelt HTM de routes van bus 25 en 26.