Om de jeugd enthousiast te maken voor het spoor hebben Railvervoerder Railexperts, uitgeverij Uquilair en modeltrein fabrikant Roco / Fleischmann de handen in een geslagen om een leuk kinderboek te maken.

Binnenkomst van de trein in Den Haag.

Het boek heet ‘Tommie en Tess naar de bergen’ en is op donderdag 4 januari gepresenteerd in Den Haag. Het boek gaat over oma Toos die haar kleinkinderen Tommie en Tess op vakantie meeneemt naar Oostenrijk met de trein. Dat avontuur staat beschreven in een leuk kinderboek en promoot op deze manier ook het spoorvervoer.

Ter promotie van ‘Tommie & Tess naar de bergen’ is Railexperts locomotief 9902 bestickerd¬† met tekeningen uit het kinderboek. De speciale trein is op 4 januari vertrokken vanaf station Hollands Spoor waar radio dj Jeroen Nieuwenhuize het fluitsignaal heeft gegeven.

Vertrek van de trein in de Binckhorstboog richting Gouda.

Het boek zelf is geschreven door Bart Haans en de fraaie tekeningen zijn gemaakt door Eva van Aalst. De genoemde treintjes fabrikant gaat de speciale locomotief uitbrengen in model. Het boek is te bestellen bij Rail Magazine, het bekende tijdschrift van Uquilair, via DEZE pagina.

De andere zijde van de loc was goed te zien bij een andere rit in Rotterdam.

Foto’s: Chris Westerduin