In- en uit checken met je betaalpas. Vanaf nu is dat ook mogelijk bij HTM. Behalve met de OV-Chipkaart kan vanaf nu ook met de contactloze betaalpas, creditcard of GSM met HTM meegereden worden.
HTM is de eerste grote stadsvervoerder die het in- en uitchecken op deze manier introduceert. De nieuwe betaalvormen zijn voortgekomen uit een samenwerking tussen de OV-bedrijven en Translink en wordt onder de overkoepelende naam OVpay uitgevoerd.
Wanneer je de bus of tram pakt en meerdere reizen maakt op een dag wordt dit een dag later op één afrekening zichtbaar op de betaalrekening. Natuurlijk is de reishistorie ook terug te vinden op de site van OVpay.

Lijn 1 met GTL 3102 op het Lorentzplein.

Maandkorting
Het leven is al duur genoeg, de tarieven voor het OV gaan ook nog eens omhoog. Bij HTM is het nu ook mogelijk om over de gehele dag, dus ook in de spits, te reizen met HTM Maandkorting. Op basis van het volle tarief kan je dan met 20% korting op reis.
HTM Maandkorting is een abonnementsvorm die je als reisproduct op je persoonlijke OV-chipkaart kan zetten. Je kan dit abonnement dit jaar voor de actieprijs van € 3,- per maand bestellen op de HTM site. Na 31 december 2022 gaat het abonnement € 6,95 kosten. Als u meer dan voor 15 Euro reist per maand is het al aantrekkelijk te kiezen voor de Maandkorting.

Herfstvakantie
In de week van 24 tot en met 28 oktober rijden wegens de herfstvakantie iets minder bussen op de lijnen 21, 23, 24 en 26. De extra kort traject ritten op de lijnen vervallen en rijden in de spitsen iets minder bussen. Voor de overige bus- en tramlijnen blijft de dienstregeling hetzelfde. Voor meer informatie over de exacte tijden kijk op de site van HTM of op één van de reisplanners.

Foto’s: Chris Westerduin