Sinds het HOVM vanaf 2019 een ‘make-over’ van de inrichting krijgt, is consequent gewerkt aan het standaardiseren van de informatie-uitingen richting het publiek.

In het weekeinde van 3 juli 2021 worden de in 2017 (!) als tijdelijk gedachte geplastificeerde A4-blaadjes met inloggegevens voor het wifinetwerk vervangen door bordjes in de bekende huisstijl.

In het HOVM worden op 3 juli 2021 in totaal 7 nieuwe informatiebordjes en wegwijzers opgehangen.

Ook vinden de voorbereidingen plaats voor de nieuwe thema-expositie die in het weekend van 11 september (Open Monumentenweekend) voor het eerst te zien zal zijn. De tentoonstelling gaat over interlokale trams in heden en verleden en in binnen- en buitenland. De Museumcommissie heeft inmiddels thema’s uitgewerkt en informatieteksten geschreven. Op 3 juli wordt uit het beschikbare fotomateriaal een keuze gemaakt. De komende maanden worden de foto’s, kaarten en andere afbeeldingen bewerkt en voorzien van uitleg, en vervolgens afgedrukt. Dat laatste kan het HOVM op dit formaat niet zelf, maar het ophangklaar maken van de platen en het daadwerkelijke ophangen weer wél.

Ook achter de schermen gaat het HOVM dus een drukke zomer tegemoet.

Een deel van de HOVM-museumcommissie selecteert afbeeldingen voor de nieuwe thematentoonstelling.