Op deze dag is de aanleg van tramlijn 2 in volle gang. De vrije busbaan op de Loosduinseweg tussen de Lijnbaan en Fahrenheitstraat is vanaf augustus 1981 buiten gebruik om ruimte te maken voor het leggen van de sporen. De bussen rijden tijdelijk over de normale rijbanen.

De nieuwe sporen van lijn 2 op de Oude Haagweg

Tussen de Soestdijksekade en de Leyweg wordt gewerkt aan het versmallen van de vaart. Daar is eerder door buurtbewoners bezwaar tegen gemaakt. Tussen de keerdriehoek aan de Volendamlaan en de Groen van Prinstererlaan liggen de sporen al in een ballastbed en zijn de bovenleidingmasten geplaatst die ook dienen als lantaarnpalen. De bovenleidingdraden moeten nog wel worden opgehangen.

Slijpwagen H23 bij Berestein

We nemen deze dag ook nog even een kijkje bij het beginpunt Berestein van lijn 6. Daar zien we slijptram H23 (ex-1207) in zijn eerste uitvoering met zwarte schrikstrepen en zwart geschilderde reclameborden. Bij de opening van lijn 2 in oktober 1983 rijdt de H23 mee in de tramoptocht en krijgt hij rode reclameborden met teksten over het werk dat de slijptram doet. Aan het beginpunt zien we verder nog koppelstellen van lijn 6 staan.

De H23 ingeklemd tussen koppelstellen van lijn 6

Foto’s: Ton Voogel