Na lange tijd van afwezigheid doet PCC 1304 mee tijdens het zondagse rittenprogramma op 7 mei.

Zijn de eerste twee ritten nog voor de 70-jarige 1022, onze oudste PCC in de collectie. De laatste rit mag de 1304 laten zien wat de tram kan.

De 1022 vertrekt van station Voorburg.

Afgelopen winter heeft de 1304 nieuwe wielen aangemeten gekregen die ook op de juiste speermaat gemonteerd zijn welke tegenwoordig vereist is. Na een verdere opknapbeurt en gekeurd te zijn kan deze tram ook weer buiten het museum gezien worden.

De 1304 in de keerlus Leidschendam.

De derde rit deze zondag heeft bestemming Leidschendam Noord. Via de routes van lijnen 15, 19 en 6 komt de tram aan op het noordelijkste eindpunt van het HTM net. Voor de passagiers is hier even een mogelijkheid om de PCC naast GTL 3132 vast te leggen. Beide zijn gebouwd in dezelfde fabriek in BelgiĆ«. Tussen de trams zit zo’n twintig jaar leeftijdsverschil.

Historie naast het heden.

Wilt u ook eens mee met zo’n leuke oude tram. Elke zondag vertrekken er drie ritten vanaf het Haags Openbaar Vervoer Museum aan de Parallelweg in Den Haag. Een paar dagen eerder wordt op deze website bekend gemaakt welke trams er gepland zijn en wat de bestemmingen zijn. Kaartjes kunt u kopen op deze website via de groene knop of in het museum waar ook de rest van de collectie is te zien.

De 1304 gaat weer onderweg richting HOVM.

Foto’s: Peter Eradus