Nog voordat de HTM zelf elektrische bussen krijgt voor de nieuwe lijn 28 rijden er al vier tijdelijk rond door Den Haag. De vervoerder leent deze hybride bussen van Volvo voor het vervoeren van genodigden van de Volvo Ocean Race. De finish van dit evenement wordt van 24 juli tot en met 1 augustus 2018 gehouden op Scheveningen.

De bussen zijn van het type  BSLH / 7900 Hybrid en voorzien van speciale Volvo Ocean Race stickers. Op het HTM terrein aan de Telexstraat en op de Strandweg bij het evenemententerrein van de Volvo Ocean Race waar de reizigers kunnen uitstappen worden speciale laadpalen geplaatst. Hier gaat de beugel van de bus omhoog om op te laden.

De ‘gewone’ 1057 en twee hybride bussen op de Strandweg met op de achtergrond de laadpaal

Door de inzet van de Volvo bussen kunnen de chauffeurs alvast ervaring op doen met het elektrisch rijden. Z0 is er bij deze bussen geen seconde vertraging bij het indrukken van het gaspedaal en schieten ze meteen vooruit. Dat is voor de chauffeurs even wennen. Naast deze speciale bussen rijden ook ‘gewone’ aardgasbussen op deze gelegenheidslijn onder het lijnnummer 30. Op deze dag wordt bijvoorbeeld de 1057 ingezet.