Op 16 januari 2006 is begonnen met de eerste werkzaamheden voor het doortrekken van tramlijn 16 naar Wateringse Veld. Deze tramlijn wordt vanaf het huidige eindpunt in Moerwijk verlengd via de Loevesteinlaan, de Melis Stokelaan, de Dedemsvaartweg en vervolgens via het Parijsplein in Wateringse Veld naar het bedrijventerrein aan de Dorpskade in Wateringen (gemeente Westland). Voor de aanleg van de tram wordt op woensdag 25 januari 2006 omstreeks 12.30 uur het startschot gegeven door de Haagse wethouder Bruno Bruins.

Bruno Bruins spreekt de genodigden toe

In een korte toespraak geeft de wethouder aan dat het heel bijzonder is dat Den Haag in korte tijd meerdere tramverbindingen weet te realiseren naar de drie vinex-locaties Leidschenveen, Ypenburg en Wateringse Veld. In Wateringse Veld rijdt tramlijn 17 al terwijl nog gebouwd werd. Vanaf augustus 2007 komt er dus ook nog tramlijn 16 bij. De verlenging van tramlijn 16 gaat ongeveer zesendertig miljoen Euro kosten.

De paardentrams passeren het eindpunt van tramlijn 17

Na de toespraak, bijgewoond door ongeveer 50 genodigden, wordt er een ritje langs het traject gemaakt met paardentrams. Met maar liefst drie paardentrams worden de wethouder en de genodigden vanuit het wijkcentrum aan het Hogeveld naar het Parijsplein vervoerd. Terwijl het gezelschap daar een lunch gebruikt in het Chinese restaurant rijden de paardentrams voor de enthousiaste wijkbewoners en hun kinderen een paar rondjes door Wateringse Veld.

Ook de bewoners mogen een ritje maken in de paardentram