Op 25 april 1971 keert na bijna tien jaar de tram terug in Leidschendam. In 1961 is de tramdienst van de Blauwe Tram gestaakt en iets westelijker gelegen maakt de tram zijn rentree in deze gemeente.

HTM start een tramdienst met lijn 6. Deze wordt verlengd vanaf station Mariahoeve naar wat tegenwoordig Leidschendam Noord heet. De tramlijn volgt de route via de Hoftzichtlaan en de Monseigneur van Steelaan in Voorburg en de Heuvelweg en Graaf Willem de Rijkelaan in Leidschendam. Bij de Dillenburgsingel is een tweesporige keerlus aangelegd.

PCC 1183 met op de achtergrond het in aanbouw zijnde ziekenhuis Antoniushove.

EÊn en ander heeft wel wat voeten in de aarde gehad. Officieel is dit gedeelte een NZH vervoersgebied en dan kan niet zomaar deze interlokale tramlijn daar rijden. Voor het rijden naar Leidschendam moeten dan ook duurdere aparte kaartjes worden gekocht.
De opening is dan ook somber.  ‘s Ochtends komt PCC 1189 als eerste naar Leidschendam. Zonder enig feestvertoon vervoert de tram de eerste nieuwsgierige reizigers richting Den Haag.

Grappig detail is nog dat de tramlijn door dit gedeelte van Voorburg is aangelegd in een tijd dat er daar nog geen huis gebouwd is daar. Ook op de rest van de route is nog niet veel te zien. Hans Vollebregt heeft de foto’s bij dit artikel gemaakt. De lus in Leidschendam is nog leeg en het verzorgingshuis van de Stichting Duivenvoorde nabij de Graaf Willem de Rijkelaan is net in aanbouw en is dus ook al weer een halve eeuw oud in 2021.