De HTM mist door de coronacrisis haar reizigers en dat laat het vervoersbedrijf weten in een videocampagne op de sociale media kanalen. HTM medewerkers gaan in filmpjes vertellen hoe zij dat gemis voelen en hoe ze hopen dat het snel weer mogelijk zal zijn om allemaal met de tram en bus te reizen.

HTM directeur Bruno Bruins geeft de aftrap voor de reeks video’s. In de eerste aflevering stapt hij, met een mondkapje op, een HTM bus uit. Hij zegt dat het rijden met een HTM bus een beetje voelt als rijden met de handrem er op. “Niet echt natuurlijk maar het voelt toch een beetje zo. Wat willen we jullie graag weer welkom heten bij ons in tram en bus. We hopen dat dat echt de komende tijd weer snel mogelijk zal zijn.”

Noodzakelijk reizen

Nog steeds maken er veel minder mensen gebruik van het openbaar vervoer dan voor de coronacrisis. Het advies van de overheid is nog altijd om alleen de tram of de bus te nemen als het echt nodig is, bijvoorbeeld voor je werk. Mogelijk gaat dat advies tegelijk met de in te voeren versoepelingen per 28 april aangepast worden van alleen reizen als het noodzakelijk is naar probeer drukte in het OV te mijden. Een bevestiging daarvan is er nog niet.