Op 24 mei 2015 rijdt tram 17 nog van Wateringen naar het Statenkwartier en met rood-beige GTL-trams. Een jaar later, op 2 mei 2016, introduceert HTM de Avenio op lijn 17.

Het regionale busvervoer is in die dagen in handen van Veolia, die daarvoor een vloot van op dat moment nog 123 MAN Lion’s City-bussen heeft. De kenmerkende opslagtanks voor de brandstof, compressed natural gas (CNG) zijn ook te vinden op de stadsbussen van HTM. De naam Veolia verdwijnt in december 2016 uit het openbaar vervoer in Haaglanden. Connexxion neemt op 11 december 2016 de activiteiten én de bussen van Veolia over. Tweeënhalf jaar later geeft Connexxion het stokje over aan EBS, een dochteronderneming van de Israëlische Egged Group. Dan maken ook de Lion’s City-bussen plaats voor Mercedes-Benz-bussen.

De route van tram 17 voert over de Volmerlaan, waar energiemaatschappij Shell op dat moment nog een groot complex in gebruik heeft. Eind 2017 maakt Shell bekend na ruim vijftig jaar de locatie Kessler Park te verlaten, waarna de gebouwen medio 2019 worden verkocht aan Kadans Science Partner.