Het Haags Bus Museum viert op 10 juni 2001 35 jaar Standaardbus. Het Amsterdamse GVB krijgt in 1966 met de 301 de eerste wijnrode DAF Standaardbus in huis en al snel volgen Den Haag, Rotterdam en Utrecht en nog weer later steden als Groningen, Maastricht en Breda. Het wordt een uniek evenement met museum standaardbussen en nog in dienst zijnde exemplaren die uit het hele land naar de HTM aan de Telexstraat komen.  Ook zijn er moderne bussen aanwezig.

Kunstbus 299 toen nog van het Haags Bus Museum staat klaar voor een rondrit, daarachter de 319

Met een flink aantal Standaardbussen maar ook andere museumbussen en de Cabriolet-bus van de HTM worden rondritten door Den Haag gereden. Een bijzonder moment is het bij elkaar komen van de met bloemstukken uitgeruste GVB 301, dan in eigendom van de museumorganisatie MUSA en de HTM 117 van het Haags Bus Museum. De 117 komt uit de eerste serie van 25 Standaardbussen bij de HTM die als bijzonderheid werd gebouwd door Verheul in plaats van Hainje.

Een Zwitserse postbus, Kromhout 327 uit 1958, RET 938 uit 1982 en GVU 216 uit 1972 op een rij

HTM-Specials is er met een aantal standaardbussen die voor groepsvervoer te huur zijn, bezoekers kunnen met een bus door de wasmachine of onder begeleiding van een instructeur zelf een bus besturen. Ook is het Haags Openbaar Vervoer Museum die dag geopend voor bezoekers van het bus-evenement.

De semitour wagen 615 van HTM Specials (ex HTM 497) klaar voor vertrek

Onder de niet Haagse gasten de Amsterdamse 48 die bij de MUSA werd gebruikt als commandowagen bij evenementen