In 2007 vinden omvangrijke werkzaamheden plaats aan het Haagse tramnet.

Tussen 2 en 13 juli vindt er groot onderhoud plaats aan lijn 12 gevolgd door groot onderhoud aan lijn 16. Uiteindelijk rijdt er geen tram op deze lijn van 14 juli tot en met 5 augustus van dit jaar 2007. Normaal is in deze tijd lijn 15 met lijn 16 gekoppeld. Maar door het niet rijden van lijn 16 tussen Moerwijk en station Hollands Spoor is deze koppeling vervallen.

Maar ook lijn 15 heeft groot onderhoud nodig deze zomer. Bussen nemen de tramdienst over tussen Centraal Station en Nootdorp. In dezelfde zomer zijn er werkzaamheden aan de Geestbrug gepland waardoor lijn 10 van het normale traject naar station Voorburg verbannen wordt.

Lijn 10 wordt eerst ingekort tot station Hollands Spoor maar een week na deze inkorting krijgt de tramlijn per 30 juli eindpunt ‘s Gravenmade. Deze keerdriehoek ligt bij de Vliet aan de route van lijn 1. De trams krijgen speciale stickers op de fronten met de tekst “Statenkwartier – ‘s Gravenmade. Heen en Terug”. Uiteindelijk gaan lijn 15 op 19 augustus en lijn 10 op 2 september hun normale routes weer rijden.

Foto’s: Digitaletram
Bron: Haags Tramnieuws.

De stickers op de filmkast zijn wel bijzonder

Tram 1 rijdt de normale route

Bij ‘s-Gravenmade moet tram 10 driehoeken